Seite drucken

Соларен покрив

Защо да изберете соларен покрив Брамак?

Ø       Лесен и бърз монтаж с предварително монтирани интегрирани рамки за вграждане
Ø       Висок енергиен добив чрез оптималното използване на слънчевата енергия - само с 1,5 до 2 м² колекторна площ може да се покрие до 70% от годишното потребление на топла вода и възможност за подпомагане на отоплението
Ø       Природосъобразен източник на енергия - с 8 м² колекторна площ може да се спести приблизително до 5000 електроенерия или до 500 л петрол годишно
Ø       Кредит енергийна ефективност до 20% от инвестицията безвъзмездна финансова помощ по Програмата за енергийна ефективност REECL ( www.reecl.org)
Ø      
Подходящ както за нови, така и за вече изградени покриви, независимо от покривния материал
Ø       10 години гаранция
Ø       Удовлетвореност за години напред чрез красив дизайн и перфектен монтаж

Кога ще се изплати соларното термично съоръжение?

Според конструирането на соларната инсталация и размера на обществените програми за енергийната ефективност, както и от цените на фосилните енергийни източници (петрол, газ и др.) инвестицията може да се възвърне още след няколко години. За да се определи точният период на възвръщаемост на инвестицята трябва да се изчислява за конкретния случай. Моля, попълнете формуляра за изчисление на соларна система и ни го изпратете.
Формуляра ще откриете тук.

Какъв е коефицентът на ефективност?

Коефицентът на полезно действие на колектора зависи от желаната температура на загряване, от географското положение и от климата (напр. слънцегреене) и варира в зависимост от тези условия през различните сезони. В идеалния случай степента на полезно действие на слънчевия колектор Брамак е над 80% и по този начин се нарежда на първи позиции сред слънчевите колектори с най-висока ефективност (η0=0,82;η0,05=0,63).

Колко години е животът на соларната инсталация?

Соларните инсталации издръжат повече от 25 години. Някои инсталации издържат дори доста по-вече и доставят слънчева енергия десетилетия наред.

Може ли да се комбинира соларно термична система с вече съществуваща отоплителна система?

По принцип една соларна термична система може да се комбинира с всички отоплителни системи, стига в дома да има вече инсталиран соларен бойлер (напр. бойлер за топла вода и отопление). Към много от вече наличните бойлерни системи може просто да се добави слънчев колектор.

Може ли да се използва колектор при обитаем покрив, при което бойлерът е встрани от обитаемото пространство?

Колекторните тръби преминават в пространството успоредно между контралетвите. По този начин не се нарушава изолацията. Брамак препоръчва контралетвите да са с размер 5/5 см.

Замърсява ли се слънчевият колектор?

При наклон на покрива над 20° стъклото на слънчевите колектори се измива достатъчно добре от дъжда. Затова не е необходимо почистване на колекторната повърхност. Тестовете показват, че замърсяванията на стъклото не променят ефективността на колектора.

Издържа ли стъклото на градушка и сняг?

Използваните защитни стъкла са до голяма степен защитени при градушка и издържливи на тежестта на снега.

Какво се случва при студ?

Топлоносещата течност в слънчевия колектор и в колекторния кръг предпазва от замръзване през зимата. Ето защо соларната инсталация може да функционира безпроблемно през цялата година. Използването на защитно антифризно вещество на базата на пропиленгликол като топлоносеща течност, примесен с вода. Тази смес е устойчив и сигурнен топлоносител. Важно е да се знае, че не се използва обикновен антифриз, тъй като може да повреди соларната инсталация.

Централа

Централно управление

общ. Елин Пелин, п.к. 31

2100 гр. Елин Пелин

България

Phone: 0725/680 31

Fax: 0725/680 94

E-Mail: office.bg(at)bramac.com

Contactform

Please select your contact:

0700 119 20